Els agents immobiliaris consideren que la pujada dels preus de lloguer ha estat “moderada”. Les impressions del sector apunten que a les parròquies centrals hi ha menys pisos de lloguer i això comporta una pujada dels preus, en contrast amb la resta de nuclis. “Veiem que a la zona cèntrica d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany hi ha un dèficit en la cartera de pisos de lloguer”, va destacar al Diari el president del Col·legi de Gestors i Agents Immobiliaris (AGIA), Jordi Galobardas. En aquest sentit, va assegurar que hi ha “pocs pisos de lloguer” i això suposa “una pressió a la pujada de preus”. Tot i això, Galobardas va insistir que aquesta és “una tendència moderada que no es veu a la resta de parròquies”. Davant l’anunci per part del ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, d’entrar el paquet de mesures per facilitar l’accés als pisos de lloguer per via d’urgència, Galobardas va indicar que “no conec amb profunditat el que es presentarà”. Tanmateix, va recordar que “vam fer saber al Govern el nostre posició i vam presentar una sèrie de mesures perquè es modifiqués la Llei d’arrendaments i la Llei del sòl. Advocàvem per una flexibilització dels contractes d’arrendament i això no s’ha recollit”, va lamentar Galobardas, que també va admetre “certa decepció”. Una de les altres qüestions destacades és la negativa del Govern a la rebaixa del termini mínim de lloguer de cinc a dos anys, tot i que durant un temps la porta a aquest canvi havia estat oberta. Per a Galobardas aquests tipus d’arrendaments són “més inflacionistes” i “no recullen les necessitats del sector”. “Lamento que [l’executiu] s’hagi oblidat de flexibilitzar els contractes de lloguer”, va expressar.Advocat lawyer-2755735_1280

Els agents immobiliaris consideren que la pujada dels preus de lloguer ha estat “moderada”. Les impressions del sector apunten que a les parròquies centrals hi ha menys pisos de lloguer i això comporta una pujada dels preus, en contrast amb la resta de nuclis. “Veiem que a la zona cèntrica d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany hi ha un dèficit en la cartera de pisos de lloguer”, va destacar al Diari el president del Col·legi de Gestors i Agents Immobiliaris (AGIA), Jordi Galobardas. En aquest sentit, va assegurar que hi ha “pocs pisos de lloguer” i això suposa “una pressió a la pujada de preus”. Tot i això, Galobardas va insistir que aquesta és “una tendència moderada que no es veu a la resta de parròquies”. Davant l’anunci per part del ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, d’entrar el paquet de mesures per facilitar l’accés als pisos de lloguer per via d’urgència, Galobardas va indicar que “no conec amb profunditat el que es presentarà”. Tanmateix, va recordar que “vam fer saber al Govern el nostre posició i vam presentar una sèrie de mesures perquè es modifiqués la Llei d’arrendaments i la Llei del sòl. Advocàvem per una flexibilització dels contractes d’arrendament i això no s’ha recollit”, va lamentar Galobardas, que també va admetre “certa decepció”. Una de les altres qüestions destacades és la negativa del Govern a la rebaixa del termini mínim de lloguer de cinc a dos anys, tot i que durant un temps la porta a aquest canvi havia estat oberta. Per a Galobardas aquests tipus d’arrendaments són “més inflacionistes” i “no recullen les necessitats del sector”. “Lamento que [l’executiu] s’hagi oblidat de flexibilitzar els contractes de lloguer”, va expressar.

Els agents immobiliaris consideren que la pujada dels preus de lloguer ha estat “moderada”. Les impressions del sector apunten que a les parròquies centrals hi ha menys pisos de lloguer i això comporta una pujada dels preus, en contrast amb la resta de nuclis. “Veiem que a la zona cèntrica d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany hi ha un dèficit en la cartera de pisos de lloguer”, va destacar al Diari el president del Col·legi de Gestors i Agents Immobiliaris (AGIA), Jordi Galobardas. En aquest sentit, va assegurar que hi ha “pocs pisos de lloguer” i això suposa “una pressió a la pujada de preus”. Tot i això, Galobardas va insistir que aquesta és “una tendència moderada que no es veu a la resta de parròquies”.
Davant l’anunci per part del ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, d’entrar el paquet de mesures per facilitar l’accés als pisos de lloguer per via d’urgència, Galobardas va indicar que “no conec amb profunditat el que es presentarà”. Tanmateix, va recordar que “vam fer saber al Govern el nostre posició i vam presentar una sèrie de mesures perquè es modifiqués la Llei d’arrendaments i la Llei del sòl. Advocàvem per una flexibilització dels contractes d’arrendament i això no s’ha recollit”, va lamentar Galobardas, que també va admetre “certa decepció”.
Una de les altres qüestions destacades és la negativa del Govern a la rebaixa del termini mínim de lloguer de cinc a dos anys, tot i que durant un temps la porta a aquest canvi havia estat oberta. Per a Galobardas aquests tipus d’arrendaments són “més inflacionistes” i “no recullen les necessitats del sector”. “Lamento que [l’executiu] s’hagi oblidat de flexibilitzar els contractes de lloguer”, va expressar.